
Türkiye’de saç ekimi
Türkiye’de saç ekimi Ülkemizde ne yazık ki her yerde bu işlem uygulanabiliyor. Yasal olarak…
Mezoterapi, cildin orta tabakasına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Saç mezoterapisi ise, saçın ihtiyacı olan vitaminlerin (mineral, protein vs) saçlı deri içine çok ince iğnelerle enjekte edilmesidir.
Saç Mezoterapisi, dökülme olan bölgede deri altına çeşitli vitamin, mineraller ile bir takım saç çıkarıcı ilaçların verildiği bir yöntemdir.
Saçın ihtiyacına göre haftada bir veya iki seans uygulanabilmektedir. 6 ila 10 seans sonrasında saçlardaki dökülme durmuş olur. Bu yöntem hem erkeklere hem kadınlara uygulanmaktadır.
Androjenik alopesi mezoterapinin “klasik ve iyi bilinen” bir endikasyonudur. Mezoterapi dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için ek bir yöntemdir.
Mezoterapi, yararlı ürünleri doğrudan ilgili dokuların etrafına veren bir tıbbi tekniktir. Ufak dozlar halinde deri içine enjeksiyonlar yapılır. Deri içine yapılan bu enjeksiyon, hücresel metabolizmayı uyarır ve dokuları canlandırmak için uygun zemin hazırlar.
Kullanılan Ürünler:
Çok sayıda ürün mevcuttur ancak bunların hepsi bir arada kullanılamazlar.
Lokal anestezik ilaçlar: Prokain, lidokain, mezokain .
Damar genişleticiler: Buflomedil, peridil heparin.
Hücresel etkililer: ADN
Ötofikler: silisyum ,salisilat.
Oligoelementler: Zn, selenyum, Cu, Co, vb.
Vitaminler: Vit H, B5 ve diğerleri.
Seansların şekli ve sıklığı
Seansların şekli ve sıklığı cildin yapısına, kişinin yaşına, saç dökülmesinin derecesine bağlı olmakla birlikte, mezoterapinin genel prensibine uyulmalıdır; “Az, seyrek ve en uygun yere”. İlk ay 3 veya 4 seans, ikinci ay 15 günde 1 seans, üçüncü ay 15 günde 1 seans, ayda 1 seans idame tedavi ile paket programlar kişiye özel hazırlanmaktadır.
Saç mezoterapisi yöntemi haftada 1 kez 4-8 seans uygulanır. Saç mezoterapisi daha sonra idame tedavisi şeklinde daha seyrek uygulanır..
Sahıslar ne kadar genç ise sonuçlar o kadar başarılı olmaktadır.
Erkeklerde minoksidil, kadinlarda hormon tedavisinin ek olarak yapılması unutulmamalıdır. Anksiyete veya distoni mezoterapisi de tedaviye gereken vakalarda eklenmelidir.
Kadınların %30-40’ı , 30’lu yaşlardan sonra saçların incelmesi, cansızlaşması ve seyrelmesi ile saç dökülmesi şikayetiyle yakınır. Erkeklerde genetik kökenli saç dökülmesi şikayeti %70’lere ulaşır. Saç mezoterapisi yöntemi ile saçlı deri içine enjekte edilen vitamin, mineral ve ilaçlar (biotin, pantotenik asit, minoksidil, çinko, aminoasitler, vitaminler vb.) saç gelişimini arttırarak iyileşme sağladığı gösterilmiştir.
Saç mezoterapisi, saç dökülme tipine göre başka tedavilerle kombine edilebilir.